page_banner6

O aogā o le uila

O aoga ouila uilae toetoe lava a leai se gataaga e pei o auala o le atunuu e le o toe mamao ona e su'eina.Afai o lo'o e mafaufau e alu i le uila vilivae, ma fa'atusatusa i isi gaioiga e mafai, ona matou i ai lea e ta'u atu ia te oe o le uila vilivae o lima i lalo ole filifiliga sili.

1. E FAIA AI LE MALOSIAGA O LE MAFAUFAU O LE TI'ILIILIGA

cycling 5

O se su'esu'ega a le YMCA na fa'aalia ai o tagata e ola malosi fa'aletino e 32 pasene le maualuga o latou togi lelei nai lo tagata le toaaga.

E tele naua auala e mafai ai e le faamalositino ona faʻaleleia lou lagona: o loʻo i ai le faʻavaeina o le adrenalin ma le endorphins, ma le faʻaleleia atili o le mautinoa e maua mai i le ausiaina o mea fou (e pei o le faʻamaeʻaina o se taʻaloga poʻo le latalata atu i lena sini).

Ti'eti'e uilatu'ufa'atasia fa'amalositino fa'amalositino ma le alu i fafo ma su'esu'e vaaiga fou.E mafai ona e ti'eti'e solo - tu'u atu ia te oe le taimi e fa'agasolo ai popolega po'o popolega, pe mafai fo'i ona e ti'eti'e ma se vaega e fa'alautele lau li'o fa'aagafesootai.

O Graeme Obree o lē sa umia Faamaumauga Itula sa mafatia i le atuatuvale i le tele o lona olaga, ma sa ia taʻu mai ia i tatou: “O le alu ese ma tietiega o le a fesoasoani i [tagata mafatia i le atuatuvale]… A aunoa mauila uila, ou te le iloa po o fea ou te i ai.”

2. FAAMALOLOSI LOU FA'AIGA FA'AMANATU E ala i le ti'eti'e uila

cycling 6

E taua tele lenei mea i le taimi o le lalolagi Covid-19 faʻamaʻi.

Na suʻesuʻeina e Dr. David Nieman ma ana uo i le Iunivesite o le Setete o Appalachian le 1000 tagata matutua e oʻo atu i le 85 tausaga. Na latou iloa o le faʻamalositino na i ai le tele o aoga i le soifua maloloina o le manava pito i luga - ma faʻaitiitia ai taimi o le malulu masani.

Na taʻua e Nieman: "E mafai e tagata ona paʻu i lalo aso mamaʻi e tusa ma le 40 pasene e ala i le faʻamalositino faʻamalositino i le tele o aso o le vaiaso ae i le taimi lava e tasi e maua ai le tele o isi faʻamanuiaga faʻalesoifua maloloina."

O Polofesa Tim Noakes, o le faamalositino ma le faasaienisi o taaloga i le Iunivesite o Cape Town, Aferika i Saute, ua taʻu mai foi ia i tatou o faamalositino mama e mafai ona faaleleia atili ai lo tatou puipuiga e ala i le faateleina o le gaosiga o polotini taua ma fafaguina sela paʻepaʻe paie.

Aisea e filifili ai leuila?O le tietie uila i le galuega e mafai ona faʻaitiitia ai le taimi o lau femalagaiga, ma faʻasaʻolotoina oe mai le vaʻaia o pasi ma nofoaafi ua tumu i siama.

E i ai se ae.O fa'amaoniga e fa'ailoa mai pe a mae'a fa'amalositino malosi, e pei o se toleniga vaeluaga, e fa'aitiitia lou tino puipuia - ae o le toe fa'aleleia lelei e pei o le 'ai ma le moe lelei e mafai ona fesoasoani e toe fa'afoliga.

3. E FA'ASA'I AI LE MAUA O LE SI'ILI'ILI

cycling 4

O le fa'atusa faigofie, pe a o'o i le pa'u o le mamafa, o le 'kalori i fafo e tatau ona sili atu i le kalori i totonu'.O lea e manaʻomia ai ona e susunuina le tele o kalori nai lo le mea e te taumafaina e faʻaitiitia ai le mamafa.Ti'eti'e uilamu kalori: i le va o le 400 ma le 1000 i le itula, e fuafua i le malosi ma le mamafa o le tagata tietie.

O le mea moni, e i ai isi mea: o le faʻaogaina o kalori e te faʻaaogaina e afaina ai le tele o lau faʻatumuina, faʻapea foʻi ma le lelei o lau moe ma o le mea moni o le aofaʻi o le taimi e te faʻaaluina e mu ai kalori o le a aafia i le tele o lou fiafia. lau gaoioiga filifilia.

Fa'apea e te fiafiauila uila, o le ae susunuina kalori.Ma afai e te 'ai lelei, e tatau ona paʻu lou mamafa.

 


Taimi meli: Sep-09-2021